SFU Stadium Construction


project at a glance

  • 2,000+
    Formal & Informal Seats
  • 150
    Pre-Cast Step Lights
  • 29,881
    Square Feet

Services


Solutions

  • Electrical
    From preconstruction to construction to post project support and service, Houle provides all your electrical construction and renovation needs.
  • Lighting
    Houle offers in-house lighting design, consultation, installation, and maintenance services. We focus on energy saving solutions so you can lower your electricity bill while reducing your carbon footprint.
  • Security
    Houle is dedicated to providing solutions that can fully integrate all security operations. We provide full-service support and integration to every other area of your operation that involves security, including data networks, building automation, lighting systems, and more.
  • Structured Cabling
    From full server rooms to multiple site roll-outs to large construction based projects, Houle’s Network Systems team can serve all your needs.

Scope of Work

Completed: March 2021

Owner: Simon Fraser University

This highly anticipated project provides the SFU community with a permanent
outdoor facility that’s transforming campus life – connecting students, alumni, and the
community. The new stadium provides seating and spectacular sightlines from under
the stunning cantilevered canopy roof, and modernized amenities. The electrical
scope of this project was uniquely challenging as it required a coordinated install of
our electrical through multiple pre-cast elements that were fabricated off-site and
craned into position. All elements had to come together perfectly to deliver a cohesive
structure that ties into the existing Lorne Davies Complex.

 

Houle provided electrical, lighting, security, structured cabling, and audio visual
services. Our scope included:

  • underground, in-slab, and surface conduit work
  • connecting pre-cast elements with integrated light fixtures to the main building
  • installing over 3,000 feet of in-slab conduit in the upper level
  • integrated the installation of light fixtures, speakers, and cameras into the
    wooden cantilevered roof
  • completing a 350’ duct bank that had to be reinstated upon project completion